Citromsárga csoport

CITROMSÁRGA CSOPORT  BEMUTATKOZÁS:

A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben!

Néhány magasabbra tud repülni,mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül!
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más!
Mindegyik különleges!
Mindegyik gyönyörű!

 

A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben!

Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül!

Miért is hasonlítanád össze őket?

Mindegyik más! Mindegyik különleges! Mindegyik gyönyörű!

 

Csoportunkban, családias hangulatban a szülőkkel együtt neveljük a különböző életkorú gyermekeket. A nagyobb gyermekek mintát adnak a kisebbeknek, segítik őket a csoportszokások megismerésében, megkönnyítik az új kicsik számára a beilleszkedést.

A csoportunkba járó gyermekekre jellemző a szociális érzékenység, az alkalmazkodás, tapintat, egymásra figyelés, együttérzés, segítőkészség.

A csoportban megfelelő feltételeket biztosítunk a szabadjátékra. A kisebb gyermekeknek kuckók, és az építésre konstruálásra alkalmas nagyméretű duplok és fakockák mellett biztosítjuk a mozgásfejlesztő eszközöket; mobil trambulin, hinta, pörgő fotel, lépegető, labda. A nagyobbak részére az egyszerűbb társasjátékoktól a bonyolultabb, stratégiai okos játékok adnak lehetőséget az egyéni képességeik kibontakoztatására.

A legfontosabb törekvésünk, hogy vidám hangulatban, minden egyes gyermekünk számára megadjuk azt, amire igénye van, és ami optimális fejlődéséhez szükséges.

Minden évben kiemelt feladatunk, hogy az új kiscsoportos (3-4 éves) gyermekek számára egy olyan szeretetteljes, családias, elfogadó légkört biztosítsunk, melyben elősegítjük az óvodai szocializációt, a zökkenőmentes beilleszkedést.

A középső csoportos korú (4-5 éves) gyermekeknél, nagy hangsúlyt fektetünk az önállóság fokozására, képességeik, készségeik fejlesztésére, a játékon, élményt nyújtó, változatos tevékenységeken keresztül.

A végzős (5-6-7 éves) nagycsoportos gyermekek részére a legfontosabb feladatunk az iskolára való felkészítésben, az eredményes, kudarc nélküli iskolakezdéshez szükséges képességek kialakítása. Ehhez elengedhetetlen a változatos tanulási helyzeteket teremtő játékos tevékenységek tervezése, szervezéséve. A csoportunkban az elmúlt évben lehetőséget biztosítottunk az iskolába készülő gyermekek számára, hogy játékos formában ismerkedjenek a számítógéppel. A Manó matek képességfejlesztő oktatóprogram segítséget nyújt a differenciált fejlesztéshez, a tehetséggondozáshoz és a felzárkóztatáshoz. A program a matematikai gondolkodásmód és szemlélet kialakítására helyezi a hangsúlyt.

Csoportunkban járó gyermekek 2015 őszétől, az Angolul Vidáman nyelvi programmal ismerkedhetnek. Az „English is fun” motivációs angol nyelvi program lehetőséget biztosít óvodásaink részére hogy, egy izgalmas, színes, játékos - csoportos foglalkozás keretén belül- , a gyermekek életkori sajátosságaikat szem előtt tartva, angol nyelven keresztül, egy nyitottabb és átfogóbb világot ismerhessenek meg, mely a gondolkodás megalapozásával magasabb szintű kommunikációt biztosít a későbbi nyelvi tevékenységek során. A csoportban a délutáni időszakban a gyermekek a játékos tevékenységekkel párhuzamosan ismerkednek, tanulják az idegen nyelvet, az anyanyelv elsajátításához hasonló módon, mintegy akaratuktól függetlenül.
A hagyományokat figyelembe véve minden évben visszatérő programok szervezésével kedveskedünk a gyermekeknek: őszi almaszüret, tavaszi kirándulás, állatkerti séta, színházlátogatás, hangverseny, Kolompos táncház, sportnap, gyermeknap, „Tekerj velünk!” közös bringanap.

Az elmúlt években a következő helyeken kirándultunk: Bókay kert -Kalandpálya, Piliscsévi Játékpark, Nőtincs-Seholsziget Élménypark, Katalinpuszta, Kacár tanya, Gyermekvasút, Szigethalmi Vadaspark.

 

Angolul Vidáman nyelvi programról bővebb információ:

Érd.: Miszlai Zoltán (Angolul Vidáman Kft.) 0036 20 2233077

www.angolulvidaman.eu